Een positief leven – dat willen wij toch allemaal, maar hoe bereik je dat?

7 Tips om je focus op positiviteit te richten!

Positiviteit levert je zo veel goeds op in het leven! Er zijn altijd moeilijkheden maar in iedere situatie zit ook een kans, en als je de leermomenten ziet, zal negativiteit nooit meer jouw leven beïnvloeden.

Waarom zou jij meer positiviteit in je leven willen??
Je hebt meer controle over je geluksmomenten, jij bent tevredener, je verlegt de aandacht naar wat kan en niet wat niet-kan, je krijgt een zinvoller leven.
Het opent je een scala aan mogelijkheden, meer vreugde, meer plezier, betere gezondheid en het vermogen om meer uit het leven te halen. Negativiteit beperkt alle deze mogelijkheden en ervaringen.

Positiviteit is meer dan alleen optimisme en een positieve houding, het bestaat uit een reeks van positieve emoties (vreugde, hoop, dankbaarheid, liefde, trots, plezier….) zich goed voelen in je lichaam, mind en hart.
Positiviteit is een keuze, hoewel het niet echt mogelijk is om gewoon gelukkig te zijn, is het wel mogelijk om positiviteit over negativiteit te kiezen.

1. Wordt bewust van je gedachten:

Het begint allemaal met je gedachten, inventariseer deze. Hoeveel positiviteit je ervaart is het directe gevolg van hoe je jouw ervaringen interpreteert. Als je de tijd neemt om het goede in elke situatie te zien, zal je meer positieve gevoelens ervaren.

2. Verlaag negativiteit in je leven:

Het klinkt best makkelijk en dat is het eigenlijk ook, want het verlagen van negativiteit maakt plaats voor een natuurlijke stroom aan positiviteit. Vermijd roddelen, negatieve zelfpraat, en alles wat je deprimeert (mediagebruik zoals TV, kranten, social media …)

3. Ontwikkel dankbaarheid:

Het is geen verrassing, dat dankbaarheid naar een gelukkiger leven zal leiden. Hoe meer je jouw lichaam, je omstandigheden en relaties waardeert hoe meer jouw geluk zal groeien. Zodra je bewust bent van je negatieve gedachten kun je voor kiezen om te kijken waarvoor je dankbaar bent in je leven.

4. Geniet en neem de tijd:

Zie je jezelf haasten door het leven? In een wereld waar men denkt, dat sneller beter is, is het belangrijk om de waarde te onthouden van het vertragen en genieten van het goede. De volgende keer dat je uit gaat eten, proef elke hap. Als je een gesprek voert, neem de tijd, luister en besteed aandacht in plaat van te overhaasten. Neem tijd voor jezelf, sport, doe dingen die je al lang niet hebt gedaan.

5. Blijf in het HIER en NU en visualiseer je toekomstige succes:

Als je de neiging hebt om in het verleden stil te blijven staan kan ik maar een ding zeggen, alles wat gebeurd is kun je niet meer veranderen, wat je wel kunt veranderen is, hoe je er nu naar kijkt. Piekeren over je toekomst betekend angst hebben wat er komen gaat, maar een positieve visualisatie van je toekomst, met de juiste stappen, levert je zeker een succesvol resultaat op.

6. Ga naar buiten en ontmoet mensen:

Wij zijn zo vaak binnen, ga naar buiten geniet van de natuur, dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor al je zintuigen. Tijd doorbrengen met andere mensen zal ook de positiviteit in je leven verhogen, waardeer de mensen, die belangrijk voor je zijn. Goede relaties zijn de nummer één factor voor een gelukkig leven.

7. Blijf leren en blijf groeien:

Doe wat je kunt doen om er zeker van te zijn dat je in een omgeving van groei bent. Je bereidheid om iets nieuws te leren, je interessegebied te verbreden en je talenten te verbeteren, zal je een positieve ingesteldheid geven op alle gebieden in jouw leven. Doe dingen die je altijd al hebt willen doen!

Maak hier een gewoonte van.

Nu staat je niets meer in de weg, om vandaag nog aan jouw positief leven te beginnen.

Heb je vragen neem gerust contact met mij op of boek een gratis Skype gesprek

Wat doe jij om meer positiviteit in je leven te creëren?

Reacties zijn uitgeschakeld.