Vertrouwen na ziekte, kan dat überhaupt?

Een ding weet ik zeker, dat je het vertrouwen in jezelf, je lichaam en je toekomst helemaal kwijt bent, als je een vervelende diagnose hebt gekregen.

Laatst werd ik geïnterviewd voor een Podcast “er was eens pijn” toen kreeg ik de vraag uiteraard, wat was je grootste pijn, ja hier kon ik wel wat over zeggen… het krijgen van de diagnose kanker was heel heftig en pijnlijk. Toen ik over vertelde, werd ik nog best wel emotioneel, dat verraste mij, het overviel mij, hier had ik niet meer op gerekend. Ineens was mij bewust, dat ik hier best nog bij stil mag blijven staan.

Ik had mijn focus zo op beter worden gericht, omdat ik de herstelperiode echt vervelend vond, en helemaal geen rekening mee had gehouden dat dit zo eenzaam en confronterend kon zijn.

Dit was de aanleiding voor het schrijven van mijn boek:

IN 10 STAPPEN VERTROUWEN NA ZIEKTE – Geloof in je kracht en bouw aan een gezonde toekomst.

Een stappenplan voor jezelf, om inzicht te krijgen in je ziekteproces maar vooral om handvatten te krijgen hoe je aan een gezonde toekomst kunt werken.

Hier alvast een samenvatting van stap 1 t/m 5!  Volgende week de anderen stappen.

1. Breng je situatie in kaart

Hier is het belangrijk om bij stil te staan wat er is gebeurd. Wat is ziekte überhaupt, maar vooral welke definitie geef jij jouw ziekte. Geen onbelangrijke vragen waarbij je heel mooie inzichten kunt krijgen. Maar misschien heb jij jezelf deze vraag al gesteld? Dan kan het wel interessant, hoe anderen hierover denken.

2. Accepteer wat jou is overkomen

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat accepteren van wat jou is overkomen best lastig en pijnlijk kan zijn. Maar het is toch heel belangrijk als je verder wilt in het leven. Het is een waardevolle sleutel om aan je gezonde toekomst te bouwen.

3. Ontdek de levenslessen van jouw ziekte

Ik denk, dat in alles wat ons overkomt een verborgen levensles zit, die ons inzicht geeft in waar wij nu staan. Bij deze stap ga je op zoek naar deze les. Die je weer verder helpt om volgende stappen te zetten. Ook al geloof jij hier niet in, dat is natuurlijk prima. Je kunt er misschien toch iets uithalen voor jezelf.

4. Doorbreek je oude patronen

Wij hebben allemaal oude patronen, die ons niet meer dienen, die ons meer in de weg staan als dat ze ons verder brengen. Als je deze herkend ben je al een stap verder en als je deze kunt veranderen in nieuwe, die jou dienen, ga jij stappen voorruit.

5. Pas je inzichten toe

Met alleen weten verandert er helaas niets. Maar inzichten implementeren in jouw leven helpen je om sneller te groeien. Je krijgt praktische oefeningen hoe je dat kunt doen.

Uiteindelijk zijn de stappen ook op andere uitdagingen in je leven toe te passen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten hoe ik het heb gedaan en welke praktische tips ik erbij heb? Dit alles is te lezen in mijn boek, waarbij je ook een gratis werkboek kunt downloaden, een journaal, waar je al jouw inzichten kunt bijhouden.

Mijn boek is net klaar, IN 10 STAPPEN VERTROUWEN NA ZIEKTE, je kunt het hierboven al bestellen..

Vind je deze tips waardevol, laat dan een reactie hier achter…ik ben er wel benieuwd naar.

“It only takes one Person to change your Life YOU”