10 Lessen van Einstein

In 2012 ben ik dit artikel tegengekomen van Paulo Coelho, ik heb het toen bewaard en nu kom ik het ineens weer tegen, reden genoeg om het met jou te delen.

1. Volg je nieuwsgierigheid.

Hij zei, ik heb geen talent, ik ben alleen gepassioneerd nieuwsgierig! Hier zit uiteraard een grote kern van waarheid in, hoe vaak zeggen wij niet ik heb geen talent, maar wij hebben allemaal een talent, als je maar nieuwsgierig genoeg bent!

2. Doorzettingsvermogen is onbetaalbaar.

Het is niet zo dat ik zo slim ben, het is gewoon dat ik langer bij het probleem blijf. Ook al lukt iets niet meteen, als je erin geloofd en het blijft proberen zal het uiteindelijk het gewenste resultaat bereiken.

3. Focus op het nu.

“Elke man die veilig kan autorijden terwijl hij een mooi meisje kust, geeft gewoon de kus niet de aandacht die hij verdient. Dit heeft denk ik geen verdere uitleg nodig, The Present Moment, daar is waar het gebeurt…

4. Verbeelding is krachtig.

Verbeelding is alles. Het is het begin van iedere creatie. Verbeelding is belangrijker dan kennis? Als je er niets bij voor kunt stellen, zal jij het ook niet kunnen maken, dat is een feit, onbewust doen wij het de hele dag, Maar het is toch de moeite waard om hier eens bewust bij stil te staan.

5. Maak fouten.

“Een persoon die nooit een fout heeft gemaakt, heeft nog nooit iets geprobeerd.” Wat zijn wij toch bang om fouten te maken, bang om kritiek te krijgen.. maar na het lezen van de vorige zin, is dit voor goed voorbij, toch?!

6. Live in the Moment.

Leven in het hier en nu, vandaag! De toekomst komt snel genoeg.

7. Waarde creëren.

Probeer niet het succes te zijn, maar om waardevol te zijn. De intentie om waardevol te zijn en waarde in iemands anders leven te brengen, zal je altijd heel veel voldoening geven en zeker een veel gelukkiger mens maken.

8. Val niet steeds in herhaling.

Krankzinnig, steeds hetzelfde te doen en verschillende resultaten verwachten?

9. Kennis komt voort uit ervaring.

Informatie is kennis en de enige bron van kennis is ervaring. Wil je iets leren, zal je het vaak moeten doen. Ervaring maakt de meester.

10. Leer de regels en vervolgens het spel.

Je moet de spelregels leren en dan moet je beter spelen dan wie dan ook.

Het zijn eenvoudige tips, maar zo waar.

Heb jij na het lezen nog vragen, neem gerust contact met mij op.

Connecting in harmony with authentic power!