TERUGBLIK en VOORUITKIJKEN

Het begin van het nieuwe jaar is voor velen een tijd van reflectie, dus ook voor mij. Misschien heb jij het al gedaan, of misschien wil je het nog eens doen na het lezen van deze vragen. Ik heb het in ieder geval gedaan en je kunt mijn inzichten hier ook lezen.

5 Reflectievragen die je jezelf kunt stellen!

1. Wat ging voor jouw gevoel supergoed?

Schrijf het op voor jezelf, want dan kun je het teruglezen en
ook plannen maken om dit zeker weer te gaan doen dit jaar en het mee nemen bij het maken van je nieuwe ‘Moodboard’.

2. Wat maakte je superblij?

Van welke gebeurtenissen, uitdagingen of successen ben je
heel blij geworden? Misschien heb je iets nieuw geleerd of zijn er andere mooie dingen gebeurd die je heel gelukkig hebben gemaakt… Schrijf het op voor jezelf. Het is zo fijn dit regelmatig terug te lezen.

3. Wat ging er minder goed?

Helaas gaat niet alles altijd zoals jij het heel graag had gezien en is niet alles ‘hoera’ wat er is gebeurd; soms zijn situaties op het moment zelf heel vervelend. Ga dan eens na waar en waarom het mis is gegaan. Wat kun je de volgende keer anders doen? Als je dat weet, ga je de volgende keer andere keuzes maken.

4. Wat zou je graag anders zien?

Schrijf het op en vraag je af waarom heb ik het nog niet anders gedaan. Vind je het moeilijk? Kun je er hulp bij gebruiken? Durf je überhaupt om hulp te vragen? Of vind je dit lastig… maak het voor jezelf helder en zoek naar oplossingen.

5. Waar ben je het meest dankbaar voor?

Een heel belangrijke vraag, die je niet mag onderschatten. Je
mag best trots op jezelf zijn, want je hebt weer een heel jaar afgesloten en je mocht weer aan een nieuw jaar beginnen. Blijf zeker iedere dag stil staan bij jouw zegeningen… ook al zijn ze nog zo klein.

En nu ga ik mijn reflectievragen beantwoorden….

Ondanks het feit dat ik voor mijn gevoel een superjaar heb gehad, met veel groei, plezier en nieuwe activiteiten, zijn er ook minder leuke dingen gebeurd.

1. Wat ging er goed?

Ik heb mijn online training gelanceerd, organiseer masterclasses, plaats iedere ochtend met veel plezier inspiratie posts op social media, geef persoonlijke coachingstrajecten, wandel minimaal 4 keer per week, doe aan yoga, golf, ben
geëngageerd in een fantastisch netwerk ‘We are the Change’, heb in de zomer verschillende dag-workshops gegeven aan zee (hersteldag) en heb veel tijd en plezier gehad met familie en vrienden…

2. Wat maakte mij superblij?

Dat ik tijd voor mezelf vrij heb kunnen maken, dat ik steeds meer ontdek hoe creatief ik ben: schrijven, ontwerpen van
folders, werkbladen, business cards, wenskaarten, social media posts en uiteraard ook zelfontwikkeling. Het leukste is nog altijd klanten helpen, hun pijnen voelen, inzichten geven en hun
vooruitgang zien ontstaan. Ik ben lid van een fantastisch netwerk “We are the Change” waar ik heel fijn mee samen- werk en mooie activiteiten kan ontplooien om de wereld een beetje beter te maken.

3. Wat ging er minder goed?

Wat misschien veel mensen niet weten is dat ik ook parttime (soms fulltime) in een privé kliniek als operatie-assistente en floor manager OK werkte, al meer dan15 jaar, waardoor ik het soms heel druk had en ik niet goed vooruit kon plannen voor mijn praktijk. Half juli heb ik een belangrijke beslissing genomen om te stoppen. Er zijn dingen gebeurd die niet meer voor mezelf klopten, en dan is maar een mogelijkheid, trouw blijven aan mezelf en beslissingen nemen. Uiteraard best wel jammer, omdat ik het werk heel graag deed, maar mijn gevoel en intuïtie waren zo sterk, dat ik geen andere keuze had. Ik heb trouwens nog tot eind december gewerkt. Het pijnlijkste was afscheid nemen van een superteam van collega’s waar ik jarenlang met veel plezier mee samen heb gewerkt.

4. Wat zou ik graag anders zien?

Best een lastige deze en daar ligt nu wel de uitdaging. Betere en nog duidelijker communicatie, ik denk dat dit zeker een aandachtspunt is waar nog groei in zit. Dat ik nu vol voor mijn missie en passie ga. Ik wil nu graag starten met het organiseren van ‘online dagen’ en in het voorjaar ook ‘live dagen’. Vol aandacht geven aan de ‘maand van herstel’ (15-03 tot 15-04).
Inspireren met podcasts en interviews . Verder wil ik ook nog werken, als freelance OK-assistente omdat ik dit werk nog steeds leuk blijf vinden. Genoeg plannen en uitdagingen die ik zeker met enthousiasme ga waarmaken, zo nodig met ondersteuning. Het fijnste is, dat ik nu helemaal zelfstandig ben.

5. Waar ben ik het meest dankbaar voor?

Ik kan niet anders zeggen dan voor al de kansen die ik gekregen heb, voor de lessen die ik mocht leren, want uiteraard waren niet alle situaties leuk, maar ik heb er weer heel veel van geleerd.

Ik hoop, dat ik je heb kunnen inspireren en dat jij, als je dat nog niet hebt gedaan, nu deze vijf reflectievragen voor jezelf gaat beantwoorden.

En om nu meteen te laten zien dat ik ook mijn voornemens waarmaak, wil ik je graag uitnodigen voor
mijn eerste ‘virtuele DAG voor JEZELF’ in februari – een hele dag tijd voor jezelf nemen en aan je ‘herstel’ werken, hoe fijn is dat, gewoon vanuit huis, via je computer, je kunt kiezen uit twee dagen en je mag ook aan beide dagen deelnemen. Binnenkort vertel ik je meer over.

Ik nodig je heel graag uit in mijn nieuwe Facebook-book community, ‘ONTWERP je GEZONDHEID – Groei in je herstel. https://www.facebook.com/groups/914642719560847
Heb je nog vragen? Stuur mij gerust een bericht

Be aware of your health! Energize your life!