DE KRACHT VAN VERGEVEN

Vergeven…wij hebben allemaal iets waar wij spijt van hebben. Maar dat bedoel ik hier eigenlijk niet mee. Wat ik er wel mee bedoel, zijn de ruzies, de teleurstellingen, de boosheid en frustraties en zelfverwijt, waar je al heel lang mee rondloopt. Deze bezorgen je slapeloze nachten, je wordt er in de ochtend mee wakker en je denkt er constant aan en herbeleeft het continu. Deze negatieve emoties beïnvloeden jouw leven maar ook jouw gezondheid.

Bovendien leef je niet in het nu, je herkauwt het verleden!
Wat er is gebeurd kun je op dit moment niet meer veranderen. Wat je wel kunt veranderen is hoe je ermee omgaat.

“Don’t let your past steal your future!”

5 Redenen waarom het belangrijk is om te vergeven!

1. Je hebt spijt van wat je ooit hebt gedaan en gezegd?

Ik denk dat iedereen wel ergens spijt van heeft of dingen heeft gedaan of gezegd die hij beter niet had kunnen doen of zeggen. Maar wat je gezegd of gedaan hebt, kun je niet meer veranderen. Als je er nu nog last van hebt, dan zou ik je toch aanraden om er iets mee te doen. Want kleine problemen worden groter, naarmate je ze langer met je meedraagt.

2. Je bent verwikkeld in een lang aanhoudende ruzie?

Het gaat hier niet om de schuldvraag, maar wel om wat het met je doet. Slapeloze nachten, stress, gezondheidsklachten, geen plezier meer hebben, mensen ontwijken, dingen niet meer doen die je vroeger zo leuk vond, vormen wel een heel hoge prijs die je hiervoor betaalt.

3. Je wilt niet telkens je negatieve gebeurtenis herbeleven!

Dat is natuurlijk heel makkelijk gezegd, want soms zijn er ernstige en ingrijpende dingen gebeurd. Maar besef dat ze niet vanzelf oplossen! Ze ontnemen je gewoon je levensplezier en gezondheid, is het dat waard? Ik denk van niet. Zoek professionele hulp om dit voorgoed achter je te laten.

4. Je wilt in ieder situatie volledig jezelf zijn!

Hoe fijn zou het zijn, als je gewoon iedereen recht in de ogen kunt kijken ongeacht wat er in het verleden is gebeurd, jij hebt het voor jezelf afgesloten en hebt je focus nu op het NU en de toekomst gericht.

5. Omdat jij het waard bent!

Het gaat om jou, om niemand anders, je hoeft de telefoon niet te pakken om de ander te bellen. Als jij beslist om te vergeven verandert jouw energie en zul je heel anders reageren de volgende keer.

Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt? Laat het ons weten!

De eerste stap om hulp te vragen kan best lastig zijn!

Heb jij, na het lezen van deze redenen het idee ‘hier wil ik iets aan doen, ik wil van mijn boosheid en frustratie of slechte geweten af’…. dan heb ik iets voor jou!

Daarom organiseer ik een gratis “Magic of Forgiveness” Challenge om samen hieraan te werken.

Doe mee aan de 5-daagse “Magic of Forgiveness” Challenge, die binnenkort weer begint, geef jezelf het grootste cadeau ooit en schrijf je nu in!

Heb je nog vragen? Stuur mij gerust een bericht.

“To heal a wound You need to stop touching it”

Be aware of your health! Energize your life!

“Forgive people not because they deserve forgiveness, but because you deserve peace.”