LIEFDE……

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag – de dag van de LIEFDE. Volgens Van Dalen is de betekenis van Valentijnsdag (14 februari) de dag waarop mensen, al dan niet anoniem, een kaartje of cadeautje aan een geliefde sturen. In de loop der tijd is het uitgegroeid tot een ware cadeau hype waar heel veel verwachtingen zijn en ook (denk ik zomaar) veel mensen teleurgesteld zullen zijn. WAT ALS… wij er nu ook een dag van zelfliefde aan toevoegen. Want een ding is zeker, als je niet genoeg van jezelf houdt, kun je ook niet van iemand anders houden. Kun jij volmondig tegen jezelf zeggen ‘Ik houd van mezelf´? Zonder dat je stemmetje in je hoofd je vertelt, ‘wat een onzin, dat hoef ik niet tegen mijzelf te vertellen’…of… als je voor de spiegel staat en jezelf diep in de ogen kijkt en tegen jezelf zegt ‘Ik houd van mezelf’

– Voel je het ook echt? – Ben je er echt overtuigd dat het zo is? – Of kun je nog wat zelfliefde gebruiken?

Gebrek aan zelfliefde en eigenwaarde is een van de meest voorkomende oorzaken waarom mensen niet beter worden en waardoor heel veel stress en angsten ontstaan. Continu bezig zijn om dingen buiten jezelf te zoeken, je grenzen niet aan kunnen geven, over je grenzen heen laten gaan, waardoor heel veel frustratie en teleurstelling ontstaan. Angst voor kritiek, angst voor afwijzing en angst om niet goed genoeg te zijn komen er ook nog bij. Hoe zou het zijn als je dit alles achter je kunt laten en volledig voor jezelf kunt gaan. Zonder schuldgevoelens, gewoon omdat JIJ het WAARD bent.

HIER ZIJN 7 TIPS OM MEER ZELFLIEFDE TE ONTWIKKELEN:

1. Neem tijd voor jezelf:

Zet de wekker een kwartier eerder, word rustig wakker, zet een meditatie op, of visualiseer (stel je voor) hoe jij je vandaag wilt voelen, wat je graag wilt doen. Stel je intentie op voor je dag.

2. Zorg voor een goede dagindeling:

Zorg dat je tijd inplant voor een wandeling, een rustmoment, een boek lezen…. in ieder geval iets voor jezelf doen.

3. Let goed op je voeding.

Let op wat je tot je neemt, blijf stil staan bij wat je eet, of het gezond is voor je, of dat je eet omdat het een gewoonte is of omdat je honger hebt. Eet rustig, neem er tijd voor, proef het. Zo belangrijk om dit te doen. Maar ook waar je naar luistert, met wie je omgaat, waar je plezier aan beleeft, allemaal voeding voor jezelf.

4. Maak een journaal:

Schrijf op waar je geïrriteerd van raakt, wat je boos maakt, waar je gefrustreerd van wordt. Zelfkennis is heel belangrijk, want dan kun je er ook iets aan doen.

5. Durf nee te zeggen.

Waar zeg je overal ja op waar je eigenlijk liever nee op zou willen zeggen. Let daar eens goed op, schrijf het op, iedere keer weer en lees het aan het eind van de dag of week terug. Ik denk dat je versteld staat.

6. Leer van je inzichten:

Ik denk, als je de eerste vijf punten hebt bijgehouden en gedaan, je zeker wat zelfkennis hebt opgedaan. Wat kun je nu anders doen? Waar begin je vandaag nog mee?? En doe het vooral consequent anders.

7. Houd een dankbaarheid-journaal bij:

Schrijf iedere avond minimaal 10 punten op, waar je dankbaar voor bent, dit hoeven geen grootse dingen te zijn; ook voor kleine gebeurtenissen in je leven kun je dankbaar zijn. De intentie van dankbaarheid is: ‘Hoe dankbaarder je bent voor de dingen die er zijn, hoe meer er dingen zullen gebeuren waar je dankbaar voor kunt zijn’.

Is het moeilijk om meer ‘zelfliefde’ te ontwikkelen? Nee! Iedereen kan dit, als je er maar bewust bij stil staat en dingen consequent verandert. Positief zijn kun je leren, het is makkelijker dan je denkt.
Denk je na het lezen van dit bericht, hier ga ik nu mee aan de slag, dan heb ik iets voor jou.

20 februari start de ‘Magic of Forgiveness Spring-Challenge – wil je rust en heling voor jezelf en al de negatieve emoties los laten – schrijf je dan in www.veronikarutten.com/challenge en start het voorjaar met een open hart en veel inzichten.
Wil jij iedere dag inspiratie – wordt lid van mijn FACEBOOK-Groep. https://www.facebook.com/groups/914642719560847

Heb je nog vragen? Stuur mij gerust een bericht

Be aware of your health! Energize your life!