Vertrouwen na ziekte, hoe bereik je dit?

Herstellen na ziekte hoe bereik je dit eigenlijk? Het is helaas niet altijd makkelijk, maar als je de stappen volgt in mijn boek, krijg je in ieder geval meer inzichten, die je weer verder zullen helpen.

Afgelopen week, heb ik, in mijn vorige blog meer verteld over de eersten 5 stappen.  Stap 1 Breng jou situatie in kaart, Stap 2 Accepteer wat jou is overkomen, Stap 3 Ontdek de levenslessen van jou ziekte, Stap 4 Doorbreek jou oude patronen en Stap 5 Pas je inzichten toe. Vandaag ga ik stap 6 tot met 10 beter toelichten.

Mijn missie is het een gezondheidsbewustzijn te creëren, inzichten, handvatten en houvast te geven bij het proces van herstel. Door anders na ziekte te kijken, begrijp je het waarom.

In mijn boek geef ik meer uitleg hierover,

IN 10 STAPPEN VERTROUWEN NA ZIEKTE – Geloof in je kracht en bouw aan een gezonde toekomst.

Hier alvast een samenvatting van stap 6 t/m 10

6. Voed jouw lichaam en gedachten (body-mind)

Wat heeft je lichaam nodig om weer op kracht te komen? Welke gedachten dienen je? Zoals je weet is je lichaam je huis, waarin je woont. Daarom is het belangrijk hier goed voor te zorgen. In deze stap krijg je tips en uitleg, hoe je dat kunt doen.

7. Houd je energie hoog

Bij ziekte gaat heel veel energie verloren, bij herstel is het zaak deze weer te terug te winnen. Alles is energie, daarom is het zaak hier heel bewust mee om te gaan. Kijken wat je energie kost en waarvan je energie krijgt…

8. Blijf emotioneel fit

Negatieve emoties, die over een langere periode aanhouden, zijn vaak voorbodes van ziekten. Zo zijn bepaalde klachten en symptomen te herleiden naar onverwerkte emoties. Jij gaat leren deze negatieve emoties te herkennen.

9. Doe het niet helemaal alleen

Zoals ik al eerder aangaf, kan de weg naar herstel lang en eenzaam zijn. Door het doorlopen van deze stappen, wil en kun je ook echt verder. Zelf zie je bepaalde patronen niet altijd (meer). Samen komen wij een stuk sneller tot het gewenste resultaat.

10. Zorg voor ultieme balans

Het hervinden van vertrouwen is het doel van deze 10 stappen. Hier hoort het hervinden van de ultieme balans tussen aspecten van je leven bij Dat is het hoofddoel. Durf te dromen en maak nieuwe plannen. Geloof in je kracht en bouw aan een gezonde toekomst.

Uiteindelijk zijn de stappen ook op andere uitdagingen in je leven toe te passen.