7 redenen waarom ik aandacht aan herstellen wil geven…

Een maand van herstel:

Al lang is het mijn droom, mijn wens een dag van herstel in het leven te roepen… er ieder jaar weer extra aandacht aan kunnen geven.

Op de een of de andere manier kwam dit niet van de grond en ik heb het los gelaten…

Tot ik afgelopen maart het idee had om een maand van herstel te organiseren. Hier wilde ik meteen aan beginnen, want in een maand tijd kun je veel organiseren, delen en dus inspireren en motiveren.

Herstellen doe je niet alleen van ziekte, maar ook van een verlies, een trauma, een teleurstelling, een relatie, een conflictsituatie…..

Ook zijn er verschillende niveaus van herstel: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit is heel belangrijk om te weten, want werk je alleen aan het een, dan kan dat de reden zijn waarom je niet echt verder komt.

 Een hele maand aandacht voor herstel van 15 maart tot 15 april. Het zal je niet ontgaan zijn dat herstellen van ziekte of andere nare situaties mijn missie en passie zijn, waarin ik graag mijn steentje bijdraag voor meer eigenwaarde, eigenliefde en zelfvertrouwen.

Dit is de intentie van de maand van herstel:

Als je professional bent: Doe mee en deel je kennis en geef tips.

Ben je herstellend van.. geef extra aandacht aan jezelf, gebruik de tips en laat je inspireren.

Als buitenstaander: Heb oog voor iemand die het moeilijk heeft, leef je in, toon begrip, bied een luisterend oor en geef een schouderklopje; het zijn de kleine dingen die het verschil maken.

7 redenen waarom ik graag een maand lang aandacht wil geven aan HERSTELLEN

 1.    Aandacht en begrip
Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je herstelt na een ziekte of andere uitdagingen. Maar het is een heel proces, waar je niet bij stil staat als je niet in deze situatie zit. Het is de bedoeling dat het blijvend beter gaat en niet dat je weer een terugval krijgt of zelf in een slachtofferrol terecht komt. Er zijn zoveel factoren die hier een rol in spelen… daarom is het zo belangrijk.

2.    Bewustwording
Jezelf serieus nemen, jezelf belangrijk vinden, van jezelf houden, jezelf waarderen, dat zijn allemaal heel belangrijke dingen die je niet moet onderschatten. Jezelf op NR 1 zetten is de eerste stap naar goed herstel. Dan wordt alles wat erna komt veel makkelijker. Heel vaak wordt dit vergeten.

 3.    Durven te veranderen
Andere keuzes durven te maken. Hetzelfde blijven doen levert helaas hetzelfde ongewenste resultaat op. Geef het een kans, probeer het uit, laat je helpen! Het is makkelijker dan je denkt.

 4.    Leren omgaan met het verleden
Wat er is gebeurd, kun je niet meer veranderen, maar wel hoe je er NU mee omgaat en hoe je invulling geeft aan een mooie toekomst.

 5.    Om hulp durven te vragen en ontvangen
Je bent zeker niet alleen, laat je helpen, vraag om hulp. Bang voor afwijzing is de grootste reden dat men niet om hulp durft te vragen. Maar realiseer je dat iemand ook nee mag zeggen, dat heeft niets met jou persoonlijk te maken. Jij wilt toch ook liever een eerlijk nee, dan een halve JA. Ik weet, dat dit een heel lastig onderwerp is en zeker niet altijd makkelijk.

 6.    De omgeving bewust maken van de situatie waarin iemand zich bevindt die weer terug wil komen.
Begrip tonen kan al voldoende zijn. Gedeeld hebben, gezien worden, aandacht krijgen. Een schouderklopje, een lach of een compliment doen wonderen.

 7.    Samen Sterk
Ben je professional en kun je een bijdrage leveren aan een beter herstel, doe dan mee en laat deze maand een succes worden. Wat is een minuut, een uur, een dag, een week, een maand per jaar in een mensenleven. Het kan het verschil maken. Deel je tips, je boek, je workshop, je (online) training op sociale media met #maandvanherstel

Het is een begin en mijn intentie is dit in de volgende jaren verder uit te bouwen.

Iedere laatste donderdag van de maand om 19.30 uur geef ik een gratis masterclass waar je ook vragen kunt stellen!

Of vraag een gratis Inspiratiegesprek https://calendly.com/healthtalk/30min  of kijk op deze site op gratis.

Dank je wel voor het lezen!

“It only takes one Person to change your Life YOU”