De 7 meest gemaakte fouten om NIET van je vermoeidheid af te komen

Wat ik het meeste hoor, als ik de vraag stel: Wat is jou grootste frustratie met betrekking tot je herstel, is, dat er te weinig energie is om die dingen weer te kunnen doen, die je heel graag wil doen.

Ja en het klopt ook, je bent vermoeid en als je vermoeid bent heb je geen energie en als je geen energie hebt doe je eigenlijk niets… dus ben je gefrustreerd.. Hoe komt dat dan? Bij mij was het net omgekeerd, ik had geen stop knop, ik ging maar door ondanks dat ik vermoeid was, waardoor mijn lichaam op een gegeven moment de STOP knop in gedrukt heeft… en ik letterlijk en figuurlijk uitgeschakeld was.  

Meest gemaakte fouten om NIET van je vermoeidheid af te komen

1. Niet goed naar je situatie kijken. 
De meeste mensen kijken niet echt naar hun situatie, waardoor ze in hun    onzekerheid en angsten blijven hangen en geen uitweg zien en heel gefrustreerd raken, stress ervaren en geen lichtpuntjes meer zien.

2. Identificeren met je ziekte.
Ik hoor heel vaak IK BEN hartpatiënt, suikerpatiënt, kankerpatiënt, ……..ziekte! Wat betekent dit? Dat je in de situatie blijft hangen en nog erger dat jij daarnaar gaat leven. Dat wil je toch niet??Ik wil hier wel even bij vermelden, dat het hier gaat over herstel niet als je volop in behandeling bent!!

3. Geen nee durven te zeggen 
Hier kon ik ook wel wat van! Ik denk, dat veel vrouwen maar ook mannen zich hierin herkennen. “Pleasen” noemen wij dit gedrag, toch? Zich altijd aanpassen aan een ander, helemaal vergeten wat jij jezelf eigenlijk wilt. Uit ervaring weet ik, dat er uiteindelijk niemand beter van wordt.

4. Te weinig tijd voor jezelf. 
Altijd voor iedereen klaar staan, jezelf geen rust gunnen, altijd doorgaan, je klachten en tekens die je lichaam je geeft negeren, weet, wat daar de gevolgen van zijn … ja? Uitgeput, onrust in je hoofd, niet meer weten wat je echt wil, en nog veel meer zoals .. jezelf helemaal voorbij lopen en geen beslissingen meer durven te nemen…. omdat je het gewoon niet meer weet…

5. Te weinig bewegen.
Ik hoor nog te vaak, sporten is niet mijn hobby, dat kan, wil of doe ik niet. Soms is het zo erg, dat als het woord bewegen valt, iemand al in de stress zit. Jij krijgt ook geen conditie en daardoor is je uithoudingsvermogen gewoon laag. Door te weinig bewegen verbrandt je lichaam minder energie, maar jij eet wel (hopelijk gezond) gewoon door.. dus dan komen er ongetwijfeld meer kilootjes bij…

6. Niet accepteren wat je is overkomen.
Zelfmedelijden zoals waarom ik, in het verleden blijven hangen of helemaal ignoreren wat jou is overkomen, dat levert heel veel stress op. Gewoon doen alsof er niets is gebeurd.. heeft gelukkig ook maar een tijdelijk effect.

7. Niet willen veranderen.
Vast blijven houden in je gewoontes en doorgaan met alles, zoals je het altijd al hebt gedaan… hierdoor zal je zeker geen ander resultaat krijgen. Helaas!

Nu is de beurt aan jou. Heb jij wel eens energie tekort? Met welke tip heb ik je kunnen inspireren? Of misschien heb jij nog een aanvulling? Ik ben heel benieuwd naar je verhaal.

Ik geloof in het principe van ‘Eerst Geven’. Om deze intentie kracht bij te zetten, heb ik een cadeau voor je! Download hier GRATIS de Mini Masterclass met 7 Tips waarmee jij WEL van je vermoeidheid af komt en weer energie terugkrijgt.

dit veld niet invullen s.v.p.

Dank je wel voor het lezen!