Veronika's insights

Zoektocht naar motivatie, inspiratie & innerlijke kracht!

Vergeven, cliché? Of zit er toch meer achter?

November 22, 2018

Cliché? Ik denk van niet! Ja, ik heb er al veel over vergeven geschreven, omdat ik het zo belangrijk vind en het ook een onderwerp is, dat besproken mag worden.

Wij hebben allemaal wel ergens spijt van, maar praten hier te weinig over.
Het is een vast onderdeel van mijn coaching traject, want wil je verder komen in het leven en je lessen hieruit leren, zullen toch zaken afgesloten moeten worden.

5 Redenen waarom het belangrijk is om te vergeven!

 

1. Je hebt spijt van wat je ooit hebt gedaan en gezegd?

Ik denk, dat iedereen wel ergens spijt van heeft, of dingen heeft gedaan of gezegd die je beter niet had kunnen doen of zeggen. Maar wat je gezegd of gedaan hebt kun je niet meer veranderen, maar als je er nu nog last van hebt, dan zou ik je toch aanraden, om er iets mee te doen. Want kleine problemen worden groter, naarmate jij ze lang met je meedraagt.

2. Je bent verwikkeld in een lang aanhoudende ruzie?

Het gaat hier niet om de schuldvraag, maar wel, wat het met je doet, want slapeloze nachten, stress, gezondheidsklachten, geen plezier meer hebben, mensen ontwijken, dingen niet meer doen die je vroeger zo leuk vond is wel een heel hoge prijs die je hiervoor betaald.

3. Je wilt niet telkens je negatieve gebeurtenis herbeleven!

Dat is natuurlijk heel makkelijk gezegd, want soms zijn zo ernstige en ingrijpende dingen gebeurt, maar besef, dat ze niet vanzelf oplossen. Het ontneemt je gewoon jouw levensplezier en gezondheid, is het dat waard? Ik denk van niet. Zoek professionele hulp, om dit voorgoed achter te laten.

4. Je wilt in ieder situatie volledig jezelf zijn!

Hoe fijn zou het zijn, als je gewoon iedereen recht in de ogen kunt kijken ongeacht wat er in het verleden is gebeurd, jij hebt het voor jezelf afgesloten en hebt je focus nu op het NU en de toekomst gericht.

5. Omdat jij het waard bent!

Het gaat om jou, om niemand anders, je hoeft de telefoon niet te pakken om de ander te bellen. Als jij beslist om te vergeven veranderd jouw energie en zal jij heel anders reageren de volgende keer.

Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt? Laat het ons weten!

De eerste stap om hulp te vragen kan best lastig zijn!

Daarom organiseer ik een gratis “Magic of Forgiveness” Challenge om samen hieraan te werken.

Doe mee aan de 5-daagse “Magic of Forgiveness” Challenge, die binnenkort weer begint, geef jezelf het grootste cadeau ooit en schrijf je nu in! – Het is GRATIS!

 

“Forgive people not because
they deserve
forgiveness,
but because you deserve
peace.”

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jij wilt toch ook de sleutel
vinden tot jouw innerlijk geluk!

Vraag hieronder jouw gratis Online kennismakingsgesprek aan!